Jag har inte varit i Malmö på länge, men nästa gång jag hamnar där borde jag antagligen gå till Bloom in the Park. I väntan på det borde jag kanske testa Igi Vidals äppelchutney. Ur Lisa Förare Winbladhs artikel i Sydsvenskan:
Igis egen äppelchutney
Kryddmängderna är mycket ungefärliga. Anpassa efter de kryddor du gillar mest.
1,4 kg syrliga äpplen
1,4 kg tomater
200 g ingefära
8 hg schalottenlök
6 dl sherryvinäger
10 klyftor vitlök
800 g råsocker
800 g russin
Kryddpaket
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel vitpeppar
1 msk hela korianderfrön
hela chilifrukter efter behag
2 tsk fänkålsfrö
1 msk bruna senapsfrön
3 lagerblad
1 tsk sellerifrö
5 kryddnejlikor
8 korn kryddpeppar
Slå in alla kryddorna i en gles tygduk, till exempel silduk. Se till att kryddorna har ordentligt med utrymme och knyt om hårt.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Hacka tomaterna grovt. Skala schalottenlöken och vitlöksklyftorna. Skala ingefäran och riv den grovt. Lägg alla ingredienser och kryddpåsen i en stor tjockbottnad kastrull i teflon eller rostfritt.
Koka upp och låt puttra på mycket låg värme tills chutneyn är tjock och mörkt brun. Rör om ofta så att den inte bränner vid i botten.
Fiska upp kryddpåsen och slå upp chutneyn på mycket rena burkar sköljda med kokande vatten. Låt stå i kylen en vecka tills smakerna mognat.
Oj en BIB! Barbera-in-Box!
-
Nyligen rekommenderade jag ett vin på PET-flaska för första gången. Nu är
det dags för den sista bastionen att falla. Jag släpper principen att inte
rekomm...
1 månad sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar